
Levnedsmidler
Kontrol af egenkontrol skal gøre fødevarer sikre
Listeriaudbrud: 12 døde danskere på grund af listeria sætter nu kritisk fokus på systemet med virksomhedernes egenkontrol af fødevarer. DTU advarer mod at lade myndighederne tage »en masse hjernedøde prøver«.
På DTU’s Fødevareinstitut er chefen Jørgen Schlundt heller ikke tilhænger af at afløse egenkontrollen med flere besøg af myndighedernes kontrollanter.
Falsk tryghed
»Det er en gammeldags at tage en masse hjernedøde prøver, fordi man risikerer at løbe i den forkerte retning. Der er meget mere effekt i at finde de virksomheder, som ikke kan slippe af med listeriabakterien og så – via forskning – finde ud af, hvordan man forebygger og fjerner den,« siger han og henviser til et udbrud af e-colibakterier i Tyskland med et halvt hundrede døde.
Kilde: http://jyllands-posten.dk/indland/article6949961.ece 18.08.2014
Ingen diskussioner under dette emne
Skift Sprog
Emner
Søg
Populære Emner
- 1 Nye-miljøeplaner-vil-udradere-milliardvaerdier-i-landbruget
- 2 Flemming Møller i DR P1 Morgen vedr. non-antibiotika konferencen på Christiansborg
- 3 Nu har også dansk slagtekvæg fået svine-MRSA
- 4 DANMAP pressemeddelelse: Fortsat stigning i multiresistente bakterier hos danske patienter
- 5 KU-ansatte har lav tillid til deres ledere | Uniavisen